Aanvragen huishoudelijke hulp in Hengelo

Wanneer u in de gemeente Hengelo woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Hengelo gaat in de volgende stappen:

  1. U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Als u in de gemeente Hengelo woont, kunt u contact opnemen met het Zorgloket. U kunt zonder afspraak binnenlopen bij het Zorgloket op het Publieksplein, maar u kunt ook een afspraak maken via de website van de gemeente. Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen naar het Zorgloket. Ook kunt u bellen met het Zorgloket, via (0)14 074, keuze 1. U kunt ook het aanmeldformulier gebruiken, die kunt u hier vinden.
  2. De gemeente Hengelo gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Hengelo, dan kunt u uw keuze voor Aster Zorg bekend maken.
  4. Bij Aster Zorg gaan we vervolgens een huisbezoek bij u plannen. We bespreken in dit huisbezoek welke activiteiten er moeten worden uitgevoerd.
  5. Het overzicht van de activiteiten sturen we naar de gemeente. Op deze manier weet de gemeente ook welke activiteiten we bij u uitvoeren.
  6. De gemeente verwerkt het overzicht in de officiële indicatie. Zodra we de indicatie ontvangen hebben van de gemeente, beginnen we met de huishoudelijke hulp.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Hengelo.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Hengelo kunt u de cliëntondersteuning ook aanvragen via Wijkracht. U kunt contact met Wijkracht opnemen via 088 – 945 57 22 of via oco@wijkracht.nl.

Kosten huishoudelijke hulp in Hengelo

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.