Aanvragen huishoudelijke hulp in Hellendoorn

Wanneer u in de gemeente Hellendoorn woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in de gemeente Hellendoorn gaat in de volgende stappen:

  1. U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Als u in de gemeente Hellendoorn woont, kunt u contact opnemen met Noaberpoort. U kunt zonder afspraak binnenlopen bij Noaberpoort, maar een afspraak maken kan ook. Dit kan telefonisch via (053) 573 45 89 of via e-mail: info@noaberpoort.nl
  2. De gemeente Hellendoorn gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Hellendoorn, dan kunt u uw keuze voor Aster Zorg bekend maken.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Hellendoorn.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In de gemeente  Hellendoorn kunt ook de cliëntondersteuning aanvragen via Noaberpoort. Dit kan via (053) 573 45 89 of via info@noaberpoort.nl.

Kosten huishoudelijke hulp in Hellendoorn

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.