Aanvragen huishoudelijke hulp in Enschede

Wanneer u in de gemeente Enschede woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Enschede gaat in de volgende stappen:

  1. U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Dit gesprek is met een medewerker het wijkteam van de gemeente Enschede. Enschede heeft meerdere wijkteams: Wijkteam Centrum, Wijkteam Noord, Wijkteam Oost, Wijkteam West en Wijkteam Zuid. U kunt telefonisch een afspraak maken met het wijkteam via het telefoonnummer 053 – 481 79 00. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@wijkteamsenschede.nl
  2. De gemeente Enschede gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Enschede, dan kunt u uw keuze voor Aster Zorg bekend maken.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Enschede.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Enschede kunt u hiervoor contact opnemen met Zorgbelang Overijssel. Zij brengen u in contact met een getrainde vrijwilliger die u gratis kan bijstaan als onafhankelijke cliëntondersteuner. Het adviespunt is op werkdagen bereikbaar via 074-2913597, van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar adviespunt@zorgbelang-overijssel.nl

Kosten huishoudelijke hulp in Enschede

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.