Aanvragen huishoudelijke hulp in de gemeente Bronckhorst

Wanneer u in de gemeente Bronckhorst woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in de gemeente Bronckhorst gaat als volgt:

  1. U neemt contact op met het sociale team. Er zijn meerdere sociale teams in de gemeente Bronckhorst. U neemt contact op met het sociale team voor het gebied waar u woont. Het overzicht van de sociale teams vindt u hier.
  2. U gaat in gesprek met iemand van het sociale team. Ze zullen met u bespreken wat de reden is dat u huishoudelijke hulp wilt aanvragen. Vervolgens onderzoeken ze in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar ze zullen u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Bronckhorst, dan kunt u aangeven dat u kiest voor Aster Zorg.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Berkelland wordt de cliëntondersteuning uitgevoerd door Stichting MEE. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (0314) 344 224. Ook kunt u voor een luisterend oor contact opnemen met Sensoor. Zij zijn dag en nacht bereikbaar via (0900) 07 67 (5 ct/min) of chat/mail (www.sensoor.nl)

Kosten huishoudelijke hulp in Bronckhorst

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.