Aanvragen huishoudelijke hulp in Aalten

Wanneer u in de gemeente Aalten woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Aalten gaat in de volgende stappen:

  1. U doet een melding bij de gemeente. Met dit formulier maakt u kenbaar dat u in aanmerking wilt komen voor ondersteuning van de gemeente. Het formulier kunt u digitaal invullen en opsturen via dit formulier.  U kunt het formulier ook schriftelijk invullen en naar het zorgloket van de gemeente Aalten sturen. Het formulier kunt u hier downloaden en daarna uitprinten. U kunt het formulier sturen naar het Zorgloket, Postbus 119, 7120 AC Aalten. Ook kunt u het formulier afgeven bij de receptie van het Klant Contact Centrum, Hofstraat 8 in Aalten.
  2. De gemeente Aalten gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Als de gemeente beslist dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Aalten, dan kunt u aangeven dat u kiest voor Aster Zorg.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Aalten.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In de gemeente Aalten wordt de cliëntondersteuning uitgevoerd door MEE Oost. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (0314) 34 42 24. Voor meer informatie kijkt u op de website www.mee-oost.nl.

Kosten huishoudelijke hulp in Aalten

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. De eigen bijdrage betaalt u aan het CAK.