Aster Zorg levert thuiszorgdiensten in Twente. Eén van de diensten die we leveren is huishoudelijke hulp. Hieronder leest u meer over hoe u huishoudelijke hulp kunt aanvragen en hoe Aster Zorg deze huishoudelijke hulp voor u regelt. Let op: deze pagina gaat over huishoudelijke hulp via de Wmo. Wilt u informatie over huishoudelijke hulp via de Wlz, klik dan hier.

Hoe kan ik huishoudelijke hulp ontvangen?

Als u zelf uw huishoudelijke taken niet meer kunt uitvoeren, dan kan het zijn dat u in aanmerking komt voor huishoudelijke hulp via de Wmo. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u zich melden bij uw gemeente. Uw gemeente gaat dan samen met u bekijken wat u zelf kunt doen, maar zal ook kijken of bijvoorbeeld uw partner of mantelzorger kan helpen bij het huishouden. Wanneer uw gemeente vervolgens beslist dat u voor professionele huishoudelijke hulp in aanmerking komt, dan kunt u kiezen voor Aster Zorg. Wilt u weten hoe de aanvraag voor uw gemeente werkt? Kijk dan op de speciale pagina over huishoudelijke hulp in uw gemeente.

Waarom kiezen voor huishoudelijke hulp van Aster Zorg?

Wij verlenen huishoudelijke ondersteuning die bij u past. We zijn een Twentse thuiszorgorganisatie met de Twentse kernwaarden: nuchter en betrouwbaar. Nuchter betekent bij ons praktisch, onze dienstverlening wordt uitgevoerd door praktisch denkenden die van aanpakken weten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de activiteiten die uitgevoerd moeten worden, ook daadwerkelijk af komen. Betrouwbaar betekent bij ons dat we ons aan de afspraken houden die er gemaakt worden: we zijn er wanneer dit is afgesproken en bellen u ook terug als dit is afgesproken.

Wij vinden het belangrijk om u te leren kennen. Daarom komen we ook altijd bij u thuis bij de start van de dienstverlening. Tijdens dit huisbezoek krijgt u meer informatie over de inhoud van de dienstverlening en bespreken we ook uw wensen ten aanzien van de hulp. Door op deze manier te werken, selecteren we bijna altijd een hulp die goed bij u past!

Is Aster Zorg ook actief in mijn gemeente?

Aster Zorg levert huishoudelijke hulp in bijna alle Twentse gemeenten. Hieronder vindt u een lijst van alle gemeenten waar Aster Zorg huishoudelijke hulp levert. Klik op uw gemeente voor meer informatie huishoudelijke hulp van Aster Zorg in uw gemeente.

Inzetten dienstencheques

In een aantal gemeenten kunt u extra uren huishoudelijke hulp inkopen. Afhankelijk van de gemeente kan dat als u al huishoudelijke hulp ontvangt via de Wmo of wanneer u mantelzorger bent. Klik dan hier.