Aanvragen huishoudelijke hulp in Berkelland

Wanneer u in de gemeente Berkelland woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Berkelland gaat via de organisatie “Voormekaar”. De aanvraag gaat als volgt:

  1. U neemt contact op met het Voormekaar-team uit uw eigen dorp of kern. Hier volgen de teams met de telefoonnummers: Beltrum:  0545 250 300, Borculo / Geesteren / Gelselaar / Haarlo: 0545 250 301, Eibergen/ Rekken: 0545 250 302, Neede/ Rietmolen/ Noordijk: 0545 250 303, Ruurlo: 0545 250 304
  2. U gaat in gesprek met iemand van het Voormekaar-team. Ze bespreken met u wat de reden is dat u huishoudelijke hulp wilt aanvragen. Vervolgens onderzoeken ze in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar ze vragen ook of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Berkelland, dan kunt u aangeven dat u kiest voor Aster Zorg.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Berkelland wordt de cliëntondersteuning uitgevoerd door Stichting MEE. U kunt hen bereiken via telefoonnummer (0314) 344 224.

U kunt hen bereiken via telefoonnummer (0314) 344 224.

Kosten huishoudelijke hulp in Berkelland

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.