Hulp bij het huishouden

Hoe kunnen we u helpen?

Heeft u moeite om uw huishouden zelf op orde te houden? Dan kunnen we vanuit Aster Zorg u helpen met huishoudelijke hulp. Aster Zorg is een geselecteerde thuiszorgorganisatie door de gemeenten in Twente om u te helpen bij uw huishouden. Wanneer u een indicatie van de gemeente heeft om u te helpen bij de huishouden, kunt u Aster Zorg dus inschakelen.

Wat is onze werkwijze?

We gaan altijd eerst met u in gesprek. Wij weten uit ervaring dat iedereen zijn of haar eigen wensen heeft over hoe het huishouden moet worden bijgehouden. Dit bespreken we met u. Vervolgens gaan we afspraken met u maken over wat wij gaan doen en wat u zelf eventueel nog kunt. Zo sluit onze dienstverlening aan op uw wensen en zorgen we ervoor dat niks wordt vergeten, maar dat ook niet zaken dubbelop gebeuren!

Hoe kunt u Aster Zorg inschakelen?

Neemt u contact met ons op via onze contactpagina. We gaan dan zo snel mogelijk met u in gesprek!

Begeleiding van Aster Zorg

Hoe kunnen we u helpen?

U woont nog zelfstandig thuis, maar het wordt voor u steeds moeilijker om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Aster Zorg heeft als doel om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dit ook doen we onder andere door professionele begeleiding thuis te bieden. Wat houdt dit in?

Het doel is zelfstandig te kunnen leven.

Soms loopt het leven niet zoals u graag zou willen. Dit kan bij iedereen voorkomen. Het gevolg kan zijn dat het u niet lukt om uw leven zelf weer op orde te krijgen. Begeleiding van Aster Zorg kan u hierbij helpen. Hieronder twee voorbeelden van begeleiding die Aster Zorg kan bieden.

Voorbeeld 1: U heeft geen overzicht meer over uw administratie.

Om zelfstandig te kunnen leven, moet u verschillende zaken regelen. Als u een huurhuis heeft, dan heeft u een contract met de woningcorporatie. Daarnaast heeft u misschien recht op huurtoeslag. Ook moet u betalen voor gas, water en licht, hier heeft u een contract voor. U heeft een zorgverzekering en daarnaast waarschijnlijk nog meer verzekeringen, zoals een WA verzekering. Misschien heeft u ook nog een abonnement bij een sportschool.

Het is belangrijk om goed overzicht te hebben over uw administratie. Heeft u dit niet? Dan kan in sommige gevallen daarvoor hulp aangevraagd worden.

Voorbeeld 2: Hulp bij contacten en communicatie.

Veel echtparen hebben gezamenlijk een sociaal leven. Wanneer dan één van de partners overlijdt, komt het voor dat de overgeblevene het moeilijk vindt om het sociale alleen te onderhouden. Door het verdriet van het overlijden is dit vaak moeilijk. Aster Zorg kan dan helpen om weer een sociaal leven op te bouwen. We doen dit door samen te onderzoeken wat deze behoefte is. Zijn er bijvoorbeeld hobby’s die opgepakt kunnen worden? Vaak zijn er in de buurt verschillende initiatieven waar aansluiting bij gevonden kan worden. Aster Zorg weet wat er in de buurt te vinden is en kan vervolgens helpen om de eerste stap te zetten.

Overige vormen van begeleiding door Aster Zorg.

Naast bovenstaande voorbeelden, zijn er nog veel meer situaties waar begeleiding kan worden ingezet, zoals:

  • Hulp bij boodschappen doen.
  • De post afhandelen.
  • Medicatie innemen.
  • Een dag- of weekplanning maken.
  • Het invullen van een dag.

Meer informatie.

Wilt u meer informatie over begeleiding van Aster Zorg? Neemt u dan contact met ons op. Dit kan door een e-mail te sturen naar info@asterzorg.nl, u kunt ons bellen via 053-2032 145 of contact met ons opnemen via het contactformulier.

Thuiszorg van Aster Zorg

Aster Zorg levert thuiszorg in heel Twente. Thuiszorg van Aster Zorg betekent dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen. Onze thuiszorg helpt u hierbij. Hieronder staat een beschrijving van de thuiszorg van Aster Zorg.

U kunt ons inschakelen als u in één van de onderstaande gemeenten woont:

Almelo Borne Dinkelland  
Enschede Haaksbergen Hellendoorn Hengelo
Hof van Twente Losser Oldenzaal Rijssen-Holten
Tubbergen Twenterand Wierden