Afbeelding

Cliënten

Ik wil geen hulp ontvangen in verband met het risico op besmetting, wat nu?
Vooralsnog is er geen noodzaak om de hulp af te zeggen, maar mocht u besluiten om geen mensen te willen ontvangen, dan mag u dit doorgeven aan Aster Zorg. Wij hebben met onze thuishulpen de algemene hygiëne maatregelen gedeeld.

Moet ik me melden als ik (verdenking van) het coronavirus heb?
Wij ontvangen graag een melding zodra er sprake is van gegronde vrees voor het virus zodat we onze medewerkers een veilige werkomgeving kunnen geven. U kunt dit doorgeven aan Aster Zorg.

Er is sprake van gegronde vrees indien officiële instanties adviseren bepaalde plaatsen niet te bezoeken. Zolang er een (verdenking van) besmetting is, zal het zorgmoment worden geannuleerd. Wanneer de risico’s weg zijn, verlenen wij uiteraard weer graag de zorg die nodig is.

Hoe word ik op de hoogte gebracht als mijn thuishulp (verdenking van) besmetting van het coronavirus heeft?
Hierin volgen wij de adviezen van de GGD. De hulp moet zich melden bij de GGD. Op het moment dat er een besmetting wordt vastgesteld neemt de GGD de regie. Wij zullen in het contact met de GGD benadrukken om u zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

Ik hoest, ben verkouden én heb koorts, maar kan niet zonder hulp. Kunnen jullie toch komen?
Nee, we zullen het zorgmoment voor dit moment annuleren en vragen u om opnieuw contact op te nemen als de klachten zijn verdwenen. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Het RIVM vraagt mensen met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Neem dus contact op met kantoor van Aster Zorg en stem samen af wat passend is in de situatie.

Ik hoest en ben verkouden
We willen vragen om dit te melden bij Aster Zorg. Wij willen dit graag weten zodat we onze thuishulpen een veilige werkomgeving kunnen bieden. Mogelijk kunt u in een andere ruimte verblijven zodat de hulp in andere ruimten het werk kan verrichten. Zodra de klachten zijn verdwenen horen we dat graag van u. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM. Het RIVM vraagt mensen met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden.

Medewerkers

Wanneer moeten zorgmedewerkers thuisblijven?

  • Bij verkoudheid en/of hoesten en koorts; thuisblijven, bel met kantoor;
  • Koorts is bij > 38 graden;
  • Alleen bij verkoudheid en/of hoesten is geen reden om te thuis te blijven.

Wanneer kunnen zorgmedewerkers aan het werk?

  • Mensen met bovengenoemde klachten moeten thuisblijven tot ze 24 uur klachten vrij zijn;
  • Als familieleden klachten hebben mag men wel gaan werken.

Daarbij benadrukken wij nogmaals dat het hygiëne protocol momenteel erg belangrijk is.

Blijvende belangrijke adviezen

Daarnaast blijven de eerder genoemde adviezen van kracht, waarvan de belangrijkste:

  • Was je handen goed met zeep volgens protocol (voor en na toiletgang en bij maaltijden en voor/na ieder cliëntcontact);
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze weg in een afsluitbare afvalbak;
  • Nies/hoest in je elleboog;
  • Geef elkaar geen hand.