Afbeelding

“Hoi! Ik ben Ilse, 19 jaar en ik woon sinds een paar maanden op kamers in Enschede. Hier ben ik eerstejaars Creative Business student aan Saxion. Daarnaast ben ik hobby-portrettekenaar en schilder ik veel. Omdat ik met van alles en nog wat bezig ben zocht ik naar een bijbaantje dat flexibel is en waarbij je iets voor de ander kan betekenen. Al snel kwam ik terecht bij Aster Zorg.

Hier werk ik als invaller in de huishoudelijke hulp, waardoor ik iedere week heel flexibel ben in mijn beschikbaarheid. Wat ik het leukst vind aan dit werk is het sociale contact dat ik heb met de cliënten. Sommige cliënten, met name ouderen, kunnen zich best eenzaam voelen. Al door iets simpels te doen krijg je echt waardering. De afwisseling vind ik ook erg fijn. Ik kom niet alleen bij ouderen, maar ook bij jonge gezinnen en zelfs studenten die extra hulp nodig hebben in het huishouden.

Wat ik verder altijd erg leuk vind is het aanhoren van verhalen van cliënten. Zo ben ik een keer bij een cliënt geweest die vroeger kunstenares was, wat ik natuurlijk erg interessant vind. Hier hebben we een tijdje over door kunnen kletsen en ik vond het mooi om haar ervaringen te horen. De cliënt nam zich zélfs voor het tekenen weer op te pakken. Wanneer je werkt op dit soort adressen vliegt de tijd echt voorbij.

Met dit werk zie je je eigen collega’s maar weinig, aangezien je alleen naar de cliënt gaat. Wel kun je altijd bellen of appen met kantoor en worden er bijeenkomsten met collega’s geregeld, wat in mijn ervaring hartstikke gezellig is. Ook kun je altijd langskomen op kantoor voor een praatje!”