Afbeelding

Collega’s zijn belangrijk

Adriana is geboren in De Bilt en getogen in Rotterdam. Ze studeerde sociaal pedagogisch werk in Enschede en verhuisde op haar 21e naar Hengelo. “De zorg heeft altijd mijn hart gehad, al heb ik in mijn werk wel verschillende uitstapjes gemaakt”, vertelt Adriana. “Zo werkte ik als secretaresse of administratief medewerker bij bedrijven uiteenlopend van Scania tot een accountantskantoor. Ik maak overal wat van, als ik maar collega’s om me heen heb. Bij mijn vorige werkgever werkte ik veel vanuit huis. Ik begon als huishoudelijk medewerker, maar ging ook aan de slag met planning, het controleren van urenverantwoording en het regelen van vervanging bij ziekte. Dat was een flinke klus om vanuit huis te doen, met kinderen om me heen. Ik ben er in die tijd achter gekomen dat ik heel graag collega’s om me heen heb.”

Een feestje om te solliciteren

“Toen ik helaas niet meer aan de slag kon bij mijn vorige werkgever, heb ik bij Aster Zorg tijdens een informatieavond samen met mijn toenmalige collega’s gesolliciteerd. Die overstap is van beide kanten heel goed verlopen. Het was echt een feestje om te solliciteren bij Aster Zorg. Ik weet dat nog goed, we zaten met een hele groep aan de ronde tafel en gingen een voor een naar binnen om ons contract te tekenen. We voelden ons hier verbonden met elkaar en dat is zo gebleven. Het kantoor is fris en open, de collega’s zijn betrokken. Een mooie nieuwe start!”

Telefoontjes, planningen en huisbezoeken

Adriana werkt inmiddels een paar jaar bij Aster Zorg. “Ik vind het gaaf hoe betrokken deze organisatie is. Met alle nieuwe cliënten wordt persoonlijk kennisgemaakt. En mijn collega’s zijn net zo betrokken, we weten altijd van elkaar waar we mee bezig zijn. Laatst zijn we nog met alle dames van kantoor uit eten geweest. Leuk om elkaar even goed te kunnen spreken, want op kantoor rinkelt de telefoon de hele dag. Ik beantwoord telefoontjes en houd me bezig met openstaande planningen en huisbezoeken. Waar ik eerst altijd op de werkvloer te vinden was, zit ik nu aan de andere kant. En stiekem vind ik dit nog veel leuker.”

Praktijkervaring

“Toch is het heel fijn dat ik weet hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Bovendien vind ik het leuk dat ik nog wel veel contact heb met cliënten. Ik kom nu in heel Twente. Zo stap ik regelmatig in het roze autootje van Aster Zorg voor huisbezoeken. Laatst was ik op bezoek bij een mevrouw van 86 jaar. Ze was druk bezig met het koken van kippensoep, want de buurvrouw was ziek. De grote pan soep ging op de rollator naar de buren. Dat is toch fantastisch?”, lacht Adriana. “Tegelijkertijd moet er ook iemand voor deze vrouw zorgen. Het is mooi dat we daaraan kunnen bijdragen door haar een leefbaar huis te bieden en een praatje te maken. Dat is ontzettend belangrijk.”