Afbeelding

Even een kop koffie en... naar buiten

Om 10.00 uur begint de dagbesteding met een kopje koffie. “Wij beginnen de dag gezellig en dat blijft de hele dag zo. Het is niet de bedoeling dat mensen hier komen om te werken”, vertelt Bernadette. “Het werk doen wij; het is de gezelligheid en het buiten zijn waar de mensen voor komen om van te genieten. Maar als iemand wel wil helpen, mag dat natuurlijk altijd!”

Buiten zijn is een belangrijk onderdeel van de dagbesteding. “Het is belangrijk voor de ouderen dat zij elkaar ontmoeten en even uit huis zijn. Ze krijgen ook wat lichaamsbeweging en gaan dan met een goed gevoel naar huis.” Wien voegt toe: “Centraal staat het buiten en in de natuur zijn, maar ook het actief zijn en het ontmoeten van elkaar. Wij zitten hier op de kinderboerderij waar ouders met hun kinderen komen, dat maakt het ook erg gezellig.”

Voor iedereen

Als iemand zelf de tuin niet meer kan bewerken, maar wel van tuinieren houdt, biedt Aster Zorg een mogelijkheid om daar toch iets mee te doen. “De mensen kunnen gezellig op een bankje zitten en meekijken met het tuinieren of iets uit de tuin proeven. We maken dan ook vaak even een praatje met de andere tuinders. En als ze willen helpen, kan dat natuurlijk ook. De tuin is zo ingericht dat iedereen makkelijk kan helpen, ook met de rollator is de tuin prima te bereiken. We zijn nu bezig met het plukken van aardbeien, boontjes en tomaten”, vertelt Wien.

Gezelligheid staat centraal

Om 12.00 uur wordt lunch verzorgd, waarbij de gezelligheid centraal staat. “Tijdens de lunch nemen we de tijd om met elkaar een praatje te maken. Vaak komen dan mooie verhalen van vroeger naar boven”, vertelt Bernadette. “Binnenkort nemen we foto’s van vroeger mee om elkaar te laten zien.” Na de lunch gaat de dagbesteding nog een uurtje door in de moestuin. “Tot slot wachten we met elkaar bij de kinderboerderij totdat iedereen opgehaald is.”

Dagbesteding in de winter

In de winter gaat de dagbesteding gewoon door. “We doen dan vooral veel binnen, maar het heeft wel vaak met buiten zijn te maken. We maken nestkastjes voor de vogels, we bakken een appeltaart of doen gezellig een spelletje.” Naar buiten gaan kan ook nog steeds door een wandeling te maken over de kinderboerderij of door te kijken bij het scheren van de schapen.

Interesse?

Heeft u interesse in deze vorm van dagbesteding of heeft u vragen? Neem dan contact op met ons via onze contactpagina of via telefoonnummer 053-2032 145 of stuur een email naar info@asterzorg.nl. Ook kunt u elke woensdag tussen 10.00 uur en 14.00 even langskomen om naar de moestuit te kijken.