De dagbesteding

Dagbesteding is een manier om uw dag prettig en zinvol in te delen. We doen dit in Enschede in een unieke vorm: een groenproject. De dagbesteding is bedoeld voor mensen die graag buiten zijn en van tuinieren houden. De dagbesteding wordt gehouden in Enschede, op Kinderboerderij Noord in Deppenbroek. We mogen hier gebruik maken van de oude boerderij. Hier drinken we in de ochtend koffie. Ook eten we in de boerderij de lunch tussen de middag.

Belang van buiten zijn

Het belang van buiten zijn wordt steeds belangrijker. Dit geldt voor jong als oud. Onlangs werd dit weer duidelijk in een onderzoek naar bijziendheid bij kinderen. Doordat kinderen meer op een tablad of smartphone zitten, worden ze meer bijziend. Het advies was om minimaal 2 uur per dag naar buiten te gaan.

Ook het belang voor buiten zijn voor ouderen is onderzocht. Ouderen die vaker naar buiten gaan, hebben minder last van zowel psychische klachten, zoals depressies en angsten. Ook hebben ouderen die meer naar buiten gaan minder last van fysieke klachten.

Kom met ons mee naar buiten

Bij onze dagbesteding in het groen zorgen we ervoor dat we lekker veel buiten zijn. Dit doen we in onze eigen tuin. Iedereen kan zoveel helpen als hij of zij wil, maar niks is verplicht. Een uurtje zitten op het bankje en genieten van alle bloemen en planten is ook prima. Ook even bij de dieren kijken van de kinderboerderij is mogelijk. En als het regent kunnen we ook snel naar binnen! Bent u benieuwd hoe de tuin er nu uit ziet? Bij dit bericht een aantal foto’s van de tuin. Binnenkort doen we een uitgebreid verslag van onze unieke Aster Zorgtuin.