Aanvragen huishoudelijke hulp in Losser

Wanneer u in de gemeente Losser woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Losser gaat in de volgende stappen:

  1. U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Als u in de gemeente Losser woont, kunt u contact opnemen met het WIJZ-loket. Dit kan via het contactformulier. Ook kunt u bellen met het WIJZ-loket. Dit loket is elke werkdag open van 9.30 tot 15.30 uur. U kunt het WIJZ-loket bellen via 053-5377400. U kunt ook een e-mail sturen naar wijz@losser.nl.
  2. De gemeente Losser gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Losser, dan kunt u uw keuze voor Aster Zorg bekend maken.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Losser.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Losser kunt u de cliëntondersteuning ook aanvragen via Zorgbelang Overijssel. Dit kan via (074) 250 01 55 of via info@zorgbelang-overijssel.nl

Kosten huishoudelijke hulp in Losser

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.