Aanvragen huishoudelijke hulp in Dinkelland

Wanneer u in de gemeente Dinkelland woont en moeite heeft om uw eigen huishouden op orde te houden, dan kunt u hierover in gesprek gaan met de gemeente. De gemeente kan u helpen om te kijken hoe het mogelijk is om uw huishouden op orde te krijgen. Het aanvragen van huishoudelijke hulp in Dinkelland gaat in de volgende stappen:

  1. U vraagt een gesprek aan met de gemeente waarin u aangeeft dat u moeite heeft met het huishouden. Dit gesprek is met een medewerker van het team Ondersteuning & Zorg van de gemeente Dinkelland. U kunt telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer 0541-854 100. Ook kunt u een e-mail sturen naar zorg@dinkelland.nl of via de website het meldingsformulier Wmo invullen https://www.e-inwoner.nl/prod/fr/Tubbergen/DNK-melding-WMO/new
  2. De gemeente Dinkelland gaat met u in gesprek over de reden dat u huishoudelijke hulp heeft aangevraagd. De gemeente onderzoekt in dit gesprek wat u wel en niet kunt, maar zal u ook vragen of u familie of bekenden heeft die u kunnen helpen.
  3. Mocht de gemeente beslissen dat u professionele huishoudelijke hulp krijgt via de gemeente Dinkelland, dan kunt u uw keuze voor Aster Zorg bekend maken.
  4. Bij Aster Zorg ontvangen we vervolgens een bericht van de gemeente dat u huishoudelijke hulp van ons wilt ontvangen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een huisbezoek te plannen en de hulp op te starten.

Ondersteuning bij uw aanvraag

Wanneer u een gesprek heeft met de gemeente, dan kan dit soms best spannend zijn. Heeft u hier moeite mee, kijk dan eens bij ons artikel over tips over het voeren van een keukentafelgesprek. U kunt ook altijd met ons bellen als u meer informatie wilt over het aanvragen van huishoudelijke hulp in Dinkelland.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Naast de hulp die Aster Zorg biedt, kunt u er ook voor kiezen om bij het aanvragen van huishoudelijke hulp geholpen te worden door een onafhankelijke partij. Dit wordt cliëntondersteuning genoemd. In Dinkelland wordt de cliëntondersteuning uitgevoerd door de organisatie Wijkracht. U kunt Wijkracht bereiken via 088-945 57 22 of oco@wijkracht.nl.

Kosten huishoudelijke hulp in de gemeente Dinkelland

Wanneer u huishoudelijke ondersteuning ontvangt via de gemeente, dan betaalt de gemeente de kosten hiervan aan Aster Zorg. U betaalt wel een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is sinds 2020 maximaal € 19,- per maand. Voor de eigen bijdrage krijgt u een rekening van het CAK.